Reiniging En Onderhoud

Hoe pak ik de reiniging en onderhoud van mijn hardsteen of basalt aan?

Een veelgestelde vraag aan ons. Voor dagelijkse reiniging van de steen is niet veel meer nodig als water. Mocht u desondanks toch tegen wat stevigere vlekken of vuil aanlopen dan kunt u een sopje gebruiken met een klein beetje zeep. Let op: het advies is om pH neutrale zeep te gebruiken! Gebruik geen chemische, zuurhoudende of anti-kalk middelen.

Buiten heeft de steen weinig onderhoud nodig, en doet de natuur zijn werk, door regen, wind enz. Daardoor zult u de steen buiten niet hoeven te reinigen. Mocht u dat wel willen, dan kan dit uiteraard met (lauwwarm) water. In het geval van Chinees hardsteen en zwarte hardsteen zal er op termijn altijd verkleuring ontstaan. Dit is vooral door invloed van UV straling en water.

Het is mogelijk de steen extra te beschermen door middel van Vlekstop, een product wat zorgt voor een vlekremmende werking. Dit middel is een impregneermiddel op waterbasis. Mocht u kiezen om dit toe te passen, dan is ons advies om dit elk half jaar te herhalen.

Het is ook mogelijk om de steen te impregneren met een kleurverdiepend middel, waardoor de steen wat dieper van kleur word. Dit kan met Vlekstop PLUS. Naast de kleurverdieping bied dit ook een bepaalde mate van bescherming tegen vlekken, olie, vet enz. Net als bij de normale Vlekstop raden wij aan dit proces elk half jaar te herhalen.

Mocht u nog andere vragen hebben over het onderhoud en reiniging van natuursteen en het antwoord staat er niet tussen? Neem dan gerust contact op, en wellicht hebben we het juiste antwoord!

X

Zomer Actie 15% tot 50% korting op hardstenen zwembadranden en 10% korting op hardstenen vijverranden vanaf 10 stuks in dezelfde maat! Informeer naar de voorwaarden.

Voorraad artikelen afhalen Gezien de huidige drukte is het niet altijd mogelijk om artikelen die wij op voorraad hebben direct mee te nemen. Wij willen u vragen deze van tevoren te bestellen zodat wij samen met u naar een passende levertijd kunnen kijken.

Begrepen