Reiniging en onderhoud

Hoe reinig of onderhoud ik mijn hardsteen of basalt? Voor dagelijkse reiniging van de steen is niet veel meer nodig als water. Mocht u desondanks toch tegen wat stevigere vlekken of vuil aanlopen dan kunt u een sopje gebruiken met een klein beetje zeep. Let op: het advies is om pH neutrale zeep te gebruiken! Gebruik geen chemische, zuurhoudende of anti-kalk middelen.

Buiten doet de natuur zijn werk, door regen, wind enz. Daardoor zult u de steen buiten niet hoeven te reinigen. Mocht u dat wel willen, dan kan dit uiteraard met (lauwwarm) water.

Het is mogelijk de steen extra te beschermen door middel van Vlekstop, een product wat zorgt voor een vlekremmende werking. Dit middel is een impregneermiddel op waterbasis. Mocht u kiezen om dit toe te passen, dan is ons advies om dit 2 maal per jaar te herhalen.

Het is ook mogelijk om de steen te impregneren met een kleurverdiepend middel, waardoor de steen wat dieper van kleur word. Dit kan met Vlekstop PLUS. Naast de kleurverdieping bied dit ook bescherming tegen vlekken, olie, vet enz. Net als bij de normale Vlekstop raden wij aan dit proces elk half jaar te herhalen.

X

Benieuwd naar de levertijd van onze producten? Neem contact met ons op, en wij denken graag met u mee.

Begrepen