Inmeetinstructies Raamdorpels

Raamdorpels zijn er in verschillende lengte-, hoogte- en breedtematen. Om een juiste maatvoering te kiezen heb je niet voldoende aan een lengtemaat, maar dit is wel een goed startpunt.

Meet de buitenwerkse maat van het kozijn. Hiermee bedoelen we de buitenmaten van een kozijn, zowel links als rechts. Tel hier een marge van enkele millimeters vanaf (+/- 3 mm. aan weerszijden) om ervoor te zorgen dat er ruimte is voor krimp en uitzetten van materialen.

De diepte of breedte van de raamdorpel is afhankelijk van de overstek die je wil aanhouden. De drupgoot zit standaard op ongeveer 1,5e cm. uit de kant, het advies is daarom om minimaal 3 tot 4 cm. overstek aan te houden.

De hoogte of dikte van een raamdorpel is afhankelijk van de ruimte die er is tussen steen en het kozijn. Daarnaast kan dit een persoonlijke keuze zijn; de een vindt een dikkere raamdorpel mooier vanwege een robuuste uitstraling. Een ander zal kiezen voor een dunnere raamdorpel, omdat dit een subtielere look geeft.

Tips en trucs:
*Meet niet strak van muur tot muur, dit kan ervoor zorgen dat de raamdorpel uiteindelijk niet past.
*Niet alleen de lengtemaat is belangrijk, de diepte/breedte en hoogte/dikte is mede bepalend voor de raamdorpel.
*Wil je een raamdorpel aan de zijkanten voegen, of kitten? Denk hier alvast over na, dit zal ook de marge aan weerszijden bepalen. Een voeg is over het algemeen breder dan een kitnaad.
*Twijfel je of je de juiste maten hebt gemeten? Kom bij ons langs voor een proefstukje, of vraag er gratis één per post aan!
*Maten goed gemeten? Geef deze aan ons door, en je ontvangt vrijblijvend een offerte!

Wat te doen bij erkers, hoeken en andere afwijkende delen?
Heb je niet alleen rechte raamdorpels nodig, maar wil je ook de hoek om? Lever dan een schets of tekening aan met de maten, zodat wij op basis hiervan een offerte kunnen samenstellen. Houd hierbij rekening met marges voor voegen, binnen- en buitenmaten en overstek zodat we fouten in een uitvoering kunnen voorkomen.

X

Onze producten al binnen enkele dagen uit voorraad leverbaar


Afsluiten