Inmeetinstructies Vensterbanken

Vensterbanken zijn verkrijgbaar in verschillende lengte- en breedtematen. Daarbij kan het zijn dat vensterbanken voorzien zijn van bijvoorbeeld ‘kepen’ of ‘oortjes’ of in verstek gezaagd worden. Om dit alles goed passend te krijgen is het belangrijk deze goed in te meten.

Het is een goede stap om te beginnen met de lengtemaat. Meet hiervoor de ruimte tussen 2 muren (de zogenaamde dagmaat) in, en trek hier een marge vanaf. Als advies zouden wij geven om aan weerszijden ongeveer 4 millimeter aan te houden. Bepaalde materialen kunnen krimpen en uitzetten door kou, warmte, vocht en dergelijke. Hiervoor is deze ruimte noodzakelijk, omdat de vensterbank anders niet zal passen.

De breedte is ook bepalend voor de keuze vensterbank. Wij adviseren deze aan beide zijden (links en rechts) te meten, om eventueel rekening te houden met ongelijkheid in de ruimte waar de vensterbank geplaatst wordt. Hoeveel overstek nodig is, is een persoonlijke keuze.

Moeten de vensterbanken een stukje naast de muur uitsteken? Of wil je vensterbanken toepassen in een erker of andere situatie waarin je de hoek om moet? Dan zouden wij adviseren hier een schets of tekening van aan te leveren met de langste lengtematen, maten van kepen/oortjes, eventuele graden hoeken enzovoorts.

Tips en trucs:
*Meet niet strak van muur tot muur, dit kan ervoor zorgen dat de vensterbank uiteindelijk niet past. Houd altijd een marge aan van +/- 4 millimeter aan beide zijden.
*Niet alleen de lengtemaat is belangrijk, de diepte/breedte is mede bepalend voor de vensterbank.
*Meet de breedtemaat aan 2 zijden op; zowel links als rechts. Het kan namelijk voor komen dat hier verschil in zit.
*Indien je vensterbanken met oortjes wil, meet dan de dagmaat en tel daarbij de oortjes op, afhankelijk hoe groot deze moeten zijn. Het liefst ontvangen wij een schets of tekening met de exacte zaagmaten om fouten in de uitvoering te voorkomen.
*Afwijkende wensen over de afwerking van de vensterbank? Geef ze aan ons door, zodat hier tijdens de productie rekening mee wordt gehouden.
*Twijfel je over de kleur of materiaal? Kom langs om de vensterbanken in de showroom te bekijken, of vraag gratis je proefstukje aan!
*Maten goed gemeten? Geef deze aan ons door, en je ontvangt vrijblijvend een offerte!

X

Onze producten al binnen enkele dagen uit voorraad leverbaar


Afsluiten