Monteren Vensterbank

Voor de vensterbank gemonteerd wordt adviseren wij altijd eerst even te passen, om ervoor te zorgen dat de maatvoering correct is. Zorg voor een vlakke, schone ondergrond. Indien de ondergrond vlak en egaal is, kan een vensterbank met MS Polymeer kit bevestigd worden. Daarna kunnen de naden afgekit worden.

Indien de ondergrond niet geheel vlak of egaal is, kan een tegellijm toegepast worden, denk hierbij altijd aan zuurvrije producten. Breng een laag lijm gelijkmatig aan over de ondergrond. Vervolgens kan de vensterbank geplaatst worden, en eventueel nog gesteld indien nodig. Controleer altijd of deze waterpas geplaatst is. Laat het geheel goed uitdrogen (dit kan met lijm tot 24 uur duren, kijk hiervoor altijd naar de specificaties van het gebruikte product).

Na het uitharden kunnen de naden afgekit worden. Bij het knoeien van kit en/of tegellijm direct poetsen met een schone doek om vlekken en schade te voorkomen. Wij adviseren de volgende verwerkingsproducten te gebruiken bij het monteren van een vensterbank:

PTB Normflex Natuursteenlijm
MS Polymeer Kit

X

Meivakantie gesloten van 27 april t/m 5 mei


Afsluiten